laatste forum berichten van OLP

Mariette 10-01-2020 10:33
Hoi allemaal, Ik ben nieuw, 35 jaar en al ruim 3 jaar last van OLP. Op mijn wangenslijmvliezen en op mijn onderlip... Met beclometason heb ik de ontstekingen in mijn mond redelijk onder controle maar ik blijf maar zoekende naar iets dat mijn onderlip rustig kan houden. Ik heb al meerdere hormooncremes gekregen en gebruik nu nog mometason... Mijn lip reageert hier meestal vurig op ... zitten vaak blaasjes op mijn lip en gloeiend en branderig gevoel. Eten, drinken, praten, lachen... alles is lastig en pijnlijk... Iemand ervaring /tips met lp op onderlip?

Sylvia 11-12-2019 16:16
Dank voor je reactie, Henriette. Mooi om te lezen hoe jij er voor jezelf mee omgaat. Het is steeds maar weer uitproberen, om de balans in je lijf en daarmee je mond terug te vinden!

Henriëtte 05-12-2019 18:00
Ik heb wel accupunctuur gehad, maar er zijn in mond geen naaldjes gezet. De accupunctuur heeft bij mij niet geholpen. Ik weet niet of ik naaldjes zou laten plaatsen in mijn mondgebied. Naast accupunctuur met heel erg vieze kruiden heb ik ook bio-resonantie gedaan maar helaas ook zonder resultaat. Ook ben ik bij de beter aangeschreven ayurvedisch arts geweest met bijbehorende pillen. Ook zonder resultaat. Doordat het stempel ''chronisch'' is ben ik wel verschillende dingen aan het uitproberen om in ieder geval toch verbetering te krijgen. Ik heb veel last in mijn mond, regelmatig van mijn tong en ook mijn lippen waren erg aangedaan. Er is in mijn mond geen plekje waar ik het niet heb. Ik slik wel magnesium (magnesium Tauraat) naar aanleiding van een alternatief bloedonderzoek en meerdere supplementen, w.o. B12, Super Cod liver oil complex (vit. A en D) , epigenar support en chlorella. Daarnaast spoel ik met walnootolie. Het gaat gelukkig beter met me en heb nu al een tijdje geen uitbraak meer gehad. Alleen als ik echt een uitbraak krijg grijp ik naar reguliere middelen. Ik heb vervelende bijwerkingen van Clobetasol. Ik ga eind januari weer een nieuw bloedonderzoek doen of de waardes veranderd zijn in tussentijd en hopelijk verbeterd en volgende week weer terug naar de dermatoloog voor controle. Het is natuurlijk ook niet de heilige graal en geen idee wat nu wel of niet werkt. De supplementen die ik gebruik heb ik op advies van iemand die ervoor gestudeerd heeft en adviseer ook niet op eigen houtje aan de slag te gaan. Denk dat als je magenesium slikt ook echt een tekort moet hebben en dat moet laten meten. Al meten de dokters weer anders dan in het alternatieve circuit. Het is ook een gevoelskwestie denk ik.

Sylvia 05-12-2019 15:44
Een vraag van een van onze leden: Mevrouw heeft al 5 jaar LP in de mond en is onder behandeling bij een arts die acupunctuur bij haar toepast. Er worden naaldjes in de lippen gezet waar kleine stroomstootjes doorheen gaan. Het resultaat zou moeten zijn dat de OLP rustiger wordt en beter te verdragen. Na 6 behandelingen heeft mevrouw echter nog niet het gevoel dat het enig resultaat heeft. Bovendien heeft zij niet alleen op de lippen LP maar ook op de tong en in de mondholte. Nu wil de arts het voltage verhogen, maar mevrouw wil eerst graag weten of iemand hiermee bekend is. Ze vind het nogal een eng idee. Daarnaast heeft hij een extra hoge dosis magnesium voorgeschreven (3x per dag 900 mg). Niet bekend is welke vorm van magnesium. Zijn er leden die acupunctuur (met succes) hebben ondergaan? Gebruikt iemand extra magnesium?

Marjolein 21-11-2019 11:55
[Quote]
heb wel het idee dat mijn smaak er door verandert zijn er meer die daar last van hebben?

Marjolein 21-11-2019 11:54
[Quote]

Sylvia 19-11-2019 17:45
Beste Christa, Wat naar, dat je het niet goed onder controle krijgt, soms heb je gewoon van die periodes .... Lichen planus in de mond is helaas vaak heel moeizaam te behandelen. Meestal is het 't beste om toch even consequent de clobetasol verder te gebruiken en ondertussen ook bij jezelf na te gaan of er een reden voor de onrustige plekken kan zijn. Denk aan een stressperiode, ziekte, emotie, voeding (en dat is helaas voor iedereen weer anders dus daar zou je wat moeten uitproberen). Je kunt bijv. een tijdje even geen cafeine gebruiken, geen alcohol, suiker/zout, citrusfruit, tomaaten - en kijken of je verschil merkt. In de mond zou je kunnen denken aan een tandpasta, mondgel of mondspoeling met aloe vera, als je daar op googled vind je wel een aantal. Ik weet dat ze bestaan, maar zelf heb ik er geen ervaring mee, dus kan je helaas ook niets aanbevelen. Als je naar de hoofdpagina gaat, vind je onderaan (ja ik weet het onhandig, maar dat is het systeem) een zoekfunctie. Volgens mij staat er wel ergens iets over. Aloe vera gel wordt op de huid wel door veel mensen als jeukstillend ervaren. Sterkte! Sylvia

Christa 15-11-2019 14:56
Graag wil ik wat meer info over de aloë Vera. Gebruik Clobetasol maar kan het hiermee niet helemaal onderdrukken. Groetjes Christa

Sylvia 15-09-2019 12:46
Dank je wel voor je tip, Tiny. Heel fijn dat het voor jou wat beter gaat. Ik ben benieuwd of meer mensen deze tandpasta kennen/gaan proberen?!

Tini 13-09-2019 10:05
Ik ben bij de tandarts en mondhygiëniste in behandeling. De mondhygiëniste bezoek ik iedere 3 maanden en ben heel tevreden over haar, de eerste periode was de LP zo heftig dat ik niets aan mijn tandvlees kon hebben, nu gaat dat wat beter. Ik wil even melden dat ze met mij meedenkt, ik kwam gisteren bij haar binnen en ze zei meteen ik heb een nieuw monster van een tandpasta die moet je eens proberen, zonder menthol. Het is kindertandpasta: VITIS junior met Tutti Frutti smaak, het is geweldig, geen pijnlijke mond hiermee. Dus nu niet meer alleen de ELMEX zonder menthol maar nu kan ook de VITIS junior. Wij hebben dus nu wat te kiezen. Groeten en allemaal en heel veel sterkte met deze vervelende ziekte. Tini .

titel

dit is tekst.

 

dit is op pc

titel

dit is tekst.

 

dit is op mobiel