laatste forum berichten van OLP

Henriƫtte 25-03-2020 17:45
[Quote]
Hoi Ina, Dankjewel voor de tip. Heb jij zelf eerder Clobetasol gebruikt? Of is de eerste zalf die je gebruikt? Vraag me af of deze zalf beter werkte dan Clobetasol bij je?

Ina 25-03-2020 16:36
Beste lotgenoten, ik ben reeds jaren lid en heb wellicht een aanvullend middel dat bij mij aardig werkt bij OLP Mijn apotheker inBelgië maakt het voor mij: het is een mondgel hieronder volgt de formule: Betamethasone Dipropionaat 0.064% Methyl cellulose 4% Glycerol 20% Aq.Dist/purif Ef Ad 50 g Dun in de mond smeren, zo nodig! (NIET INSLIKKEN) Bij mij werkt het behoorlijk! s'avonds insmeren voor het slapen gaan. Na 1 week ben ik behoorlijk van de pijn af! Totdat het weer opvlamt na een hele poos, dan opnieuw smeren. succes Ina.šŸ˜Š

Wilma 25-03-2020 16:05
[Quote]
Dag Leo, dat zou ik je vooral niet aanraden, bovendien helpt dat niks. Groet, Wilma.

Jan 16-02-2020 11:31
[Quote]
Hallo Henriëtte, Bedankt voor je reactie. Als het goed is heeft de apotheek de spoeling besteld, dus dat is nog even afwachten. Misschien dat het dan ook achter in mijn keel weer iets beter wordt. Een biopt heb ik nog niet laten nemen. Misschien wel verstandig om wat onrust weg te nemen. Het rare is dat de kaakchirurg verder geen actie onderneemt. Hij constateert het en that's it. Mijn tandarts heeft het wel ontdekt dat ik OLP heb. Ik heb maandag over een week een afspraak en zal hem vragen het nog eens goed te bekijken. Als ik meer weet laat ik het op dit forum weten. Trouwens mooi dat er een forum (website) over dit onderwerp bestaat!

Henriƫtte 15-02-2020 14:18
[Quote]
Ik heb de smaakverandering van Clobetasol gekregen. Corsedyl heb ik heel recentelijk gebruikt. Bedankt voor de waarschuwing in ieder geval.

Sylvia 15-02-2020 14:14
[Quote]
Smaakverandering treedt m.n. bijna meteen na het gebruik van Corsedyl/chloorhexidine op. Het kan even helpen, maar gebruik dit zeker niet te lang, want naast smaakverandering kun je ook bruinverkleuring van de tanden krijgen.

Sylvia 15-02-2020 14:09
[Quote]

Henriƫtte 14-02-2020 22:04
[Quote]
Mijn smaak is wel veranderd na het gebruik van Clobetasol. Heel veel dingen vind ik niet meer lekker en smakeloos. Ik weet niet of het door de mondspoeling komt. Ik gebruik het niet heel veel en niet consequent. Maar heb er zeker wel bijwerkingen van.

Henriƫtte 14-02-2020 21:54
[Quote]
Hoi Jan, wat vervelend voor je. Ik heb een tijd heel erg last van mijn tong gehad. ik heb er ook bruine plekjes zitten en heel soms krijg ik weer een grote streep op mijn tong die vreselijk zeer doet. Ook mijn wangslijmvliezen doen altijd gezellig mee en mijn onderlip is heel lang dikker geweest en heel erg wit. Het voelt op veel plekken alsof er een schaafwond in mijn mond zit. Bij mij is het in april vorig jaar geconstateerd. Er is een biopt genomen in het ziekenhuis en daar bleek OLP uit en geen ernstige dingen zijn geconstateerd. Ik heb het redelijk onder controle na maanden. Ik gebruik de medicijnen niet constant, maar als ik weer een uitbraak krijg dan gebruik ik het meestal een paar dagen. Dat werkt vooralsnog nog goed. Zelf vind ik de mondcreme niet fijn. De apotheek kan de spoeling wel bestellen. Ik heb het allebei in huis. Mijn mondhoeken willen ook weleens wit uitlslaan en dan gebruik ik de zalf. Maar voor mijn mond zelf de spoeling. Voor mij is het een hele zoektocht geweest omdat iedereen een ander mening heeft over hoe te behandelen. Ik heb nooit het idee gehad dat het ook in mijn keel zit, wel moet ik sinds ik het spoelmiddel gebruik heel vaak hoesten. Of er een link mee is weet ik niet. Maar zodra ik het spoelmiddel neem dan krijg ik weer enorme hoestbuien en mijn stem klinkt vaak schor. Daarom probeer ik het zo min mogelijk te nemen. Het is allemaal uitproberen. Ik ben omdat mijn eigen tandarts de lichen niet herkend heeft naar een tandarts in Tiel geweest. Hij heeft Breedveld. Hij herkende het direct. Mogelijk zou je hem eens kunnen bellen of hij plekjes in de keel zou herkennen? Ik weet niet hoever je de keel in kan kijken. Ik las laatst dat iemand met OLP Corsydol een verbetering had. Ik heb dat recentelijk geprobeerd. Ik vond het wel behoorlijk pijnlijk, maar mijn tandvlees is minder wit rond de kiezen dan daarvoor. Ik baal er wel van die troep te nemen, maar om uitbraken te voorkomen heb ik er wel voor gekozen het af en toe te nemen. In het begin vond ik het allemaal heel spannend en was ik ook vaak angstig. Gelukkig gaat dat nu beter en weet dat wat verschijnt ook weer verdwijnt en soms op een andere plek weer opduikt. Wat gek genoeg bij mij soms kalmerend werkt als ik net iets te pittig heb gegeten heb of het heel onrustig in mijn mond is, is Griekse yoghurt. Klinkt misschien heel stom en de dermatoloog vond het volgens mij het domste wat ze ooit gehoord had :-) Maar voor mij werkt het en daar gaat het om. Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe en goed te voelen wat goed voor jou is.

Jan 14-02-2020 21:20
Hallo iedereen, Na de laatste controle van de tandarts geconstateerd dat er plekjes achter in mijn mond zaten en aan de zijkant van mijn tong. Via hem naar het ziekenhuis gegaan voor controle en er werd gezegd dat het een slijtage was van de tong (tegen de kiezen). Ik was er niet gerust op en heb een 2e opinion aangevraagd bij een ander ziekenhuis waar de diagnose OLP werd vastgesteld. Heb opgezwollen wangslijmvliezen en zwelling in onderlip. Tevens voel ik achter in mijn keel net of er blaartjes zitten. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik word er niet geruster op eigenlijk. Gebruik nu sinds kort Clobetasol mondcreme. Mondspoeling was helaas nog niet op voorraad bij de apotheek. Kijken of er verbetering optreed. Groet, Jan

titel

dit is tekst.

 

dit is op pc

titel

dit is tekst.

 

dit is op mobiel