sylviagrootkopie01-2

Sylvia Groot, voorzitter

Begin 2013 kreeg ik de diagnose OLP en VLP. De behandelend gynaecoloog (her)kende het beeld niet, maar contact met een collega dermatoloog bracht ons snel verder. Tandvleesproblemen had ik toen al meer dan 20 jaar – zonder naam!
Via google kwam ik bij de LPVN terecht en raakte al snel als actief lid bij de LPVN betrokken. In 2016 werd ik secretaris van het bestuur. In 2019 heb ik – naast mijn functie als secretaris-  het voorzittersstokje overgenomen. Het blijft moeilijk om nieuwe bestuursleden en vrijwilligers te vinden.
Daarnaast ben ik sinds eind 2019 ook secretaris van het bestuur van Huid Nederland, de koepelorganisatie van verenigingen voor mensen met een huid-en/of haaraandoening. Een tijdrovende, maar ook heel nuttige combinatie, omdat de beide bestuurslidmaatschappen elkaar versterken.
Onze LPVN groeit gestaag en met ons huidige team kijk ik dan ook positief naar de toekomst, in de hoop en het vertrouwen, dat er onder de nieuwe leden ook een paar zullen zijn die tezijnertijd wat voor de vereniging willen doen. We gaan verder met elkaar op het ingeslagen pad, om de vereniging nog sterker te maken en vooral aandacht voor de aandoening lichen planus te blijven genereren!

rettizroov.[antispam].@lichenplanus.nl 

 
josee-beets

Josée Beets, penningmeester

Even voorstellen …
Mijn naam is Josée Beets; ik ben 60 jaar en moeder van een zoon en dochter, ik heb een schoondochter en schoonzoon en ben oma van een kleindochter en twee kleinzoons.
Vanaf mijn 18e werk ik met cijfers en heb ik een ruime ervaring met allerlei soorten administraties. Momenteel werk ik 2 dagen per week en vul ik de overige dagen met vrijwilligerswerk.
In oktober 2014 kreeg ik de diagnose Pseudopélade van Brocq; dit is een bijzondere vorm van Alopecia Cicatricialis. Door deze aandoening kwam ik bij de Alopecia Vereniging terecht, waar ik kort na mijn inschrijving penningmeester werd. Daar kwam ik snel met lotgenoten in contact en dat heeft mij geholpen in mijn verwerking en acceptatie van mijn leven zonder haar, en om het verlies een plek te geven. Gelukkig heb ik een positief karakter en dat komt me nu goed van pas.
Door mijn werk voor de Alopecia Vereniging kwam ik in contact met vele (voor mij) onbekende) aandoeningen en de daarbij behorende patiëntenverenigingen. Zo ook met Huid Nederland, waar ik van 2016-2019 penningmeester was.
Omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een penningmeester te vinden voor verenigingen heb ik medio 2017 gereageerd op de noodkreet van de Lichen Planus Vereniging via een HPN vergadering/Facebook. Dit werd positief ontvangen en na verdere kennismaking met het bestuur heb ik de penningmeesterstaken op mij genomen. Sinds 2018 ben ik bestuurslid in de functie van penningmeester voor de LVPN.

retseemgninnep.[antispam].@lichenplanus.nl

 
 
vacature-secretaris

Vacature Secretaris

 

 

Wil je meer informatie, wil je een poosje met ons meelopen om te kijken of dit iets voor je is, stuur een e-mail naar rettizroov.[antispam].@lichenplanus.nl