Afscheid van onze penningmeester Josée

Geplaatst op 18-04-2023  -  Categorie: Algemeen

Vanaf 2018 is Josée onze penningmeester geweest. Een tijd waarin we stukje bij beetje professioneler werden. Zo brachten we de leden- en financiële administratie onder in e-Captain, een online softwareprogramma. Later volgde ook de website en de koppeling tussen deze drie, de aansluiting met de bank, Ideal betalen en de automatische incasso mogelijkheid.
Toen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de patiëntenverenigingen middels subsidie de mogelijkheid bood om de backoffice uit te besteden, hebben wij daar niet heel lang over na hoeven te denken. Het biedt de vereniging continuïteit.

 

Josée heeft ons veel geleerd over de wereld van de patiëntenorganisaties, die zij al langer kende, over de aanvraag en verantwoording van de subsidie en ook over e-Captain waar zij al langer mee werkte.
Toen Harry van Straalen stopte, nam Sylvia zijn taak als voorzitter naast haar werkzaamheden als secretaris erbij over en moesten Josee en zij het bijna twee jaar samen alleen rooien, het was ook nog eens coronatijd. Wat een zegen voor ons allemaal, dat Gea toen opstond en zei, ik kom jullie als secretaris helpen!

9f6b4c56-5027-4ee7-875f-a5e309a8b8ec-1-105-c

Wij hebben in Josée een geweldige collega en penningmeester voor onze vereniging gehad. We konden rotsvast op haar vertrouwen. Inmiddels is Josée bijna helemaal met pensioen, wij zijn haar laatste ‘werk’ en daar gaat ze – heel begrijpelijk - nu toch ook mee stoppen.

 

Op het moment dat wij afscheid namen van Josée was er voor haar nog geen opvolger, maar bij het uitkomen van de nieuwsbrief zijn wij met iemand in gesprek, daarover hopelijk snel meer! We hebben er alle vertrouwen in, dat het goed gaat komen. Josée blijft ons ‘ad interim’ helpen totdat zij de nieuwe penningmeester heeft ingewerkt!

 

Beste Josée, dank je wel voor al je inzet en geniet van de ‘vrijheid’ om gepensioneerd en helemaal ‘bestuurloos’ te zijn!

 

02 03