Digitale zorg

Geplaatst op 20-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Carla van Sluisdam

Toen in de corona lockdown alles op slot ging, ging de digitale zorg juist een stap vooruit. Ineens konden we een telefonisch consult met een specialist hebben, kwam er vaart in de online dossierinzage en vonden er diverse vormen van online contact plaats. Hieronder gaan we in op een aantal ontwikkelingen die wij heel waardevol vinden.

 

afb9

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Om te beginnen het PGO, uw Persoonlijke Gezondheidsomgeving, we hebben er al vaker over gesproken en in dit nieuwsbericht verwijzen we naar handige informatie. Ook is er een filmpje dat heldere uitleg geeft over het PGO. Kijk hier eerst eens op het gemak naar voor je begint met aanmaken van een PGO. Het aanmaken van een eigen PGO is nog niet altijd even makkelijk, omdat niet alle zorgverleners al zijn aangesloten bij een digitaal platform. Zodra dit wél zo is, dan wordt het verzamelen en delen van je gegevens een stuk eenvoudiger. De moeite waard om alvast te proberen.

 

 

gebruik-jij-de-app-al

LichenPlanus app - gratis verkrijgbaar via App Store en Google Play

Eind vorig jaar introduceerden wij onze eigen LichenPlanus app. Een handige vindplaats voor alle informatie over de aandoening, onze agenda, artikelen en nieuwsberichten, je hebt direct toegang tot ons forum, èn het is een manier om andere leden te vinden en met elkaar in contact te komen.

Dat contact kan ook via het forum of de (Facebook)groepen, maar wanneer je iemand in je eigen woonomgeving zoekt, kun je die misschien vinden via 'Leden zoeken leden'. Prettig om een keer iemand in levende lijve te spreken, of een keer samen te reizen naar een (lotgenoten)bijeenkomst van de vereniging.

Hier vind je meer informatie over de app en waar je deze gratis kan downloaden.

 

Happi Huid app

Een andere app waar wij enthousiast over zijn is de Happi Huid app. In de Happi Huid app draait het om kwaliteit van leven met jouw huidaandoening. De app wordt beheerd door een team van artsen en biedt een aantal verschillende mogelijkheden: 

De alles-in-1 app die jou als patiënt de mogelijkheid geeft regie te nemen over je ziekte en gezondheid. Van het instellen van een persoonlijk behandeldoel tot het meten van je gezondheidsbeleving; van het fotograferen van je aangedane huid tot het meten van je kwaliteit van leven. Zo ondersteunt de Happi Huid app jou en je behandelteam maximaal in je behandeling. 

Meer informatie over de Happi Huid app vind je hier.

 

Digitale zorggids Patiëntenfederatie

Ook in de digitale zorggids vind je heel veel informatie over het onderwerp digitale zorg. Je vindt hier ook een hoofdstukje over lichen planus.

Door te klikken op ‘Apps en Meervind je ‘onze’ Top-3:

  1. LichenPlanus app
  2. Zalfsmeerwijzer app
  3. Happi app

Daaronder vind je ook twee ervaringsverhalen (Sylvia Groot en Anke de Jong) over hoe zij de apps gebruiken en ervaren.

https://www.digitalezorggids.nl/

Op de site is ook informatie te vinden over PGO’s, de Persoonlijke GezondheidsOmgevingen. Hier kun je lezen wat is een PGO en hoe je een PGO vindt die bij jou past. Je kunt ze bekijken en vergelijken, en de ervaringen van anderen lezen vóór je eventueel zelf een PGO kiest.


‘De DigitaleZorgGids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Deze website biedt betrouwbare informatie over digitale zorg en biedt praktische tips. Het op een eenvoudige manier informatie kunnen vinden is een belangrijke stap naar meer eigen regie, beter zelfmanagement en gemak. Dit leidt tot betere kwaliteit van leven en meer inzicht in eigen zorg en mogelijkheden’.