Eerste resultaten GRIDD-onderzoek

Geplaatst op 18-01-2024  -  Categorie: Algemeen

Het GRIDD-onderzoek naar aandoeningen van de huid, het haar, de nagels en het slijmvlies

Misschien heb je in 2023 meegedaan met het GRIDD-onderzoek van GlobalSkin. Dan vind je het vast leuk om te lezen dat wereldwijd 4.118 personen uit 96 landen en in 102 huidziektegebieden meegedaan hebben. We hebben in 2023 een paar keer in onze nieuwsbrieven opgeroepen om hieraan mee te doen. De studie was beschikbaar in 17 talen. GRIDD bedankt iedereen die heeft deelgenomen. Jouw bijdrage is voor hen van groot belang geweest.

Onder de deelnemers aan de studie kwam psoriasis naar voren als de aandoening met de meeste reacties, gevolgd door Lichen Sclerosus, Atopisch Eczeem en Hidradenitis Suppurativa. Lichen Planus stond op de 10e plaats. De landen met de meeste reacties waren de VS, Duitsland en Groot-Brittannië. Nederland kwam binnen op plek 4.

GRIDD staat voor Global Research on the Impact of Dermatological Diseases; het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Cardiff University (VK) en Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf (Duitsland), werd met succes afgerond op 31 december 2023.

De GRIDD-studie, die plaatsvond van 5 juni tot en met 31 december 2023, verzamelde wereldwijde gegevens over de werkelijke gevolgen van aandoeningen van de huid, het haar, de nagels en het slijmvlies. Het doel was om de mondiale perspectieven op dermatologische ziekten te hervormen, onderzoek te stimuleren, de gezondheidszorguitgaven te optimaliseren en toekomstig beleid te beïnvloeden voor betere patiëntresultaten.

Het GRIDD-onderzoeksteam analyseert nu de gegevens om aankomende dermatologische tijdschriftartikelen te ontwikkelen die zullen helpen de validiteit van GRIDD en de verzamelde gegevens aan te tonen. Dit zal de geloofwaardigheid van de dermatologiegemeenschap vergroten terwijl deze werkt aan het versterken van de belangenbehartiging, het bevorderen van patiëntgerichte beleidsvorming en uiteindelijk het verbeteren van de levens van mensen die wereldwijd getroffen zijn door huidaandoeningen.

Via onze nieuwsbrieven zullen wij je op de hoogte houden over verdere GRIDD-mededelingen in de komende maanden.

1e-resultaat-gridd