Internationale Bijwerkingenweek start 25 november

Geplaatst op 09-11-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: Lareb

Maandag 25 november start de Internationale Bijwerkingenweek (MedSafetyWeek).

Dit is een internationale (social) media campagne waarin Lareb Bijwerkingencentrum Lareb aandacht vraagt voor het belang van het melden van bijwerkingen. Het thema van dit jaar is ‘polyfarmacie’: bijwerkingen bij gebruik van meerdere medicijnen tegelijkertijd. 

 

Campagneboodschap: “Het is belangrijk om vermoedelijke bijwerkingen te melden bij het Bijwerkingencentrum Lareb, via www.mijnbijwerking.nl. Of je nu één of meer medicijnen tegelijk gebruikt. Door jouw melding krijgen wij meer inzicht in de veiligheid van medicijnen. Samen maken wij medicijngebruik veiliger!”

 

Wat is de Bijwerkingenweek?

De Bijwerkingenweek is een jaarlijks terugkerende campagne waar dit keer 56 landen aan meedoen. Bijwerkingencentrum Lareb en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) doen mee voor Nederland. Met de Nederlandse hashtag #Bijwerkingenweek (en internationale hashtag #MedSafetyWeek) wordt de hele week via (social) media aandacht gevraagd voor bijwerkingen: waarom, wanneer en hoe moet je melden? Ook zijn er die week radiospotjes te horen.