Ledendag LPVN groot succes

Geplaatst op 27-03-2019  -  Categorie: Archief

Zaterdag 6 april 2013 kwamen de leden van Lichen Planus vereniging Nederland bij elkaar in Zeist. Eerst besprak gynaecoloog dr. Bram ter Harmsel de aanbevelingen van de komende Richtlijn Lichen Planus en gaf daarbij veel informatie over de behandeling van vulvaire LP en zijn ervaringen daarmee. Hij wees op het belang van meer wetenschappelijke studies naar LP, uiteraard beaamd door de aanwezigen. De richtlijn wint aan waarde als er meer ‘evidence based’ uitkomsten zijn.
Tijdens de ALV nam voorzitter Karin Maurer afscheid van aftredend secretaris Anke de Jong. Tot vreugde van alle aanwezigen hebben zich drie nieuwe bestuursleden en nog enkele vrijwilligers aangemeld, zodat het bestuur nu weer op sterkte is.
Na de lunch sprak mw. Els Franssen, mondhygiëniste, over haar ervaringen met de behandeling van orale LP en wat mensen juist wel en vooral niet moeten doen. In haar opgewekte presentatie gaf zij ook veel informatie over tandpasta’s, spoelmiddelen, poetsmaterialen en over de stoffen die LP verzachten of juist verergeren.
De leden kijken terug op een goed geslaagde, informatieve dag,waarop het lotenotencontact een belangrijke rol speelde.