Nationale dag van de vrijwilliger

Geplaatst op 07-12-2021  -  Categorie: Algemeen

Vandaag is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Een mooi moment om onze vrijwilligers even in het virtuele zonnetje te zetten! 

Als patiëntenvereniging kunnen wij niet zonder vrijwilligers die ons helpen bij het runnen van de activiteiten van de vereniging. Dus dankjewel beursteam, redactieteam en alle overige mensen die regelmatig de handen uit de mouwen steken om ons te helpen!

Wil jij ook vrijwilliger worden voor onze vereniging? Wij zoeken nog diverse mensen:

  • een nieuwe penningmeester (om Josee op te volgen - zie berichtje hieronder)
  • een nieuw redactielid voor onze nieuwbrief – we zoeken iemand die het leuk vindt ook zelf op zoek te gaan naar ‘nieuws’
  • leden die het leuk vinden om 1 à 2 keer per jaar op een beurs te staan
  • leden die het fijn vinden om vragen van ‘lotgenoten' te beantwoorden en lotgenotenbijeenkomsten (mee) willen helpen te begeleiden
  • leden die het een goed plan vinden om 1 a 2 keer per jaar een ‘huiskamergesprek’ bij hen thuis te houden

 

Ter ondersteuning kunnen gratis leuke cursussen gevolgd worden, en natuurlijk word je begeleid bij je toekomstige taak. Laat het ons weten als je je wilt helpen (siraterces.[antispam].@lichenplanus.nl). 

Twijfel je of vrijwilliger zijn bij onze vereniging iets voor je is? Contact Sylvia en maak een afspraak om het eens te bespreken (rettizroov.[antispam].@lichenplanus.nl

 

Een speciale opmerking over de penningmeester positie: 

Josee is al sinds 2018 penningmeester van onze vereniging. Volgend jaar loopt haar termijn af en zou ze graag ‘met pensioen’ willen. Ze is ook jarenlang penningmeester van de Alopecia Vereniging en Huid Nederland geweest. Josee is op zoek naar iemand die ze de komende maanden kan inwerken. Heb je vragen over deze vrijwilligersfunctie, stuur een berichtje naar retseemgninnep.[antispam].@lichenplanus.nl. Het is een functie die niet heel veel tijd vraagt. Misschien helpt dat jou over de streep?

 

Waarom vrijwilliger worden?

Vrijwilliger zijn betekent dat je iets voor een ander kan betekenen, dat je nieuwe mensen leert kennen, dat je nieuwe dingen leert. Als je vrijwilliger wordt, krijg je de kans om diverse cursussen gratis te volgen, want we vinden het belangrijk dat je vrijwilligerswerk niet alleen voor een ander doet, maar ook voor jezelf! 

Met vriendelijke groet,

Bestuur LPVN - Sylvia, Josee en Gea