Thema voeding

Geplaatst op 21-01-2022  -  Categorie: Algemeen

afb8Voeding speelt vaak een belangrijke rol in onze leefstijl en wat en hoe we eten heeft invloed op hoe we ons voelen. Hoe reageert een aandoening als Lichen Planus op bepaalde voedingsstoffen? Waarom is het sowieso wel belangrijk om ons eetpatroon af en toe eens goed onder de loep te nemen?

Een gezond voedingspatroon kan een chronische huidaandoening niet genezen, maar dit kan wel helpen bij een zo gezond mogelijk leven met meer energie. Tips om een gezonde leefstijl te ondersteunen vind je bijvoorbeeld op de website van onze partnerorganisatie Huid Nederland. Bij het thema Huid & Voeding vind je tips van een leefstijl- en voedingscoach, maar ook tips en informatie van andere patiëntenverenigingen die voor jou ook waardevol zouden kunnen zijn.

Bij lichen planus bestaat het vermoeden dat voeding met het stofje histamine een rol kan spelen bij het opvlammen van de aandoening. In onze bibliotheek vind je een artikel hierover: wat is histamine? Wat doet het? Waar zit het in en tips hoe je deze voedingsmiddelen kunt vervangen. Ook staat in dit artikel een lijst met algemene voedingsadviezen die je tijdens een uitbraak van LP zou kunnen toepassen. Het zijn tips die gebaseerd zijn op ervaringen van LP-patiënten, maar iedereen reageert anders. Probeer het eens uit om te ontdekken of en hoe het voor jou werkt.