Zadelpijn en ander damesleed…

Geplaatst op 30-09-2022  -  Categorie: Algemeen

Dit is niet alleen de titel van een vermakelijk boek en film, zadelpijn kan bij VLP een reden zijn om niet meer aan fietsen te moeten denken. Maar Anke vertelde het al in haar artikel, met het juiste zadel kan fietsen toch nog steeds een fijne manier zijn om te bewegen.

Op de website van ISM zadels vind je een speciale pagina met informatie over zadels die worden aanbevolen voor mensen die lichen slerosus hebben. Dit zijn zogenaamde neusloze zadels. Meer hierover lees je hier.

Vaak horen we ‘ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel werken?’ Het antwoord dat ISM hierop geeft is: Het ISM zadel is voor velen een oplossing. Het geeft ruimte en brengt verlichting doordat er geen druk wordt opgebouwd op plaatsen waar het zeer kan doen. Veel zadel problemen zijn al opgelost met een ISM zadel en veel (toekomstig) leed wordt voorkomen met een ISM zadel.’

Welk zadel moet ik dan kopen?

Het zadel dat voor u het beste geschikt is hangt onder andere af van de houding op de fiets. Maar ook de persoonlijke voorkeur is belangrijk. Is een gel zadel gewenst of niet? Alle zadels zijn uniseks zadels! Men kan uitgaan van het volgende:

  • Normaal gesproken is de “Metro” het meest geschikt voor stadsfietsen. Het gaat hier om de fietsen zonder versnellingen en de fietsen met 3, 4 of 7 versnellingen. Dit zijn de fietsen waarbij u een houding heeft alsof u rechtop zit.
  • De “Touring” voor de sportievere fiets; oftewel de hybride fietsen. De fietsen met 21, 24 of 27 versnellingen.
  • De PS2.0 of PM2.0 is een uitgelezen trekking/ATB zadel.
  • De “PN en PL serie” zijn specifiek racefiets zadels. Het meest geschikt voor een bijna voorover liggende houding op de fiets.